Facebook Twitter
HomeNieuwsOver onsHistorieContactReserveren
Euro-Toques
RestaurantCateringZakelijke gastenLes Beaux de ProvenceOnze wijnenVacature

Openingstijden keuken
Maandag gesloten
Dinsdag 12:00 - 22:00
Woensdag 12:00 - 22:00
Donderdag12:00 - 22:00
Vrijdag 12:00 - 22:00
Zaterdag 17:00 - 22:00
Zondag gesloten

Nieuws

Een nieuwe kaart, mooie samenwerkingen, een aansprekende recensie in de krant: van deze en andersoortige nieuwtjes maken we u graag attent op deze pagina.

10-06-2018

Nieuwsbrief nummer 15

Over eten uit de Bommelerwaard (Poldermenu), werken in de Bommelerwaard (in de bediening bij 'La Provence') en vakantie in... (dat verklappen we niet). Maar we vanaf dinsdag 7 augustus om 12.00 uur bent u bij ons weer van harte welkom voor uw gastronomische lunch of diner.

Klik hier voor nieuwsbrief nummer 15

24-05-2018

Anne-Wies van Oosten, registervinoloog en journalist (wijn/food), schrijft:

"Nu ons voedsel van over de hele wereld kan komen, zou je soms vergeten dat er hier in Nederland ook heel veel moois geproduceerd wordt. Om die reden werkt patron-cuisinier Luc van Iersel van restaurant 'La Provence' in Zaltbommel graag met regionale producten. Een keer per jaar gaat hij..."

Lees hier hier met mooie foto's geïllustreerde artikel

16-05-2018

Artikel met foto's in Het Kontakt

Janneke Boogaard: "Bij 'La Provence' namen telers en kwekers uit de streek afgelopen week een voorproefje bij de polderlunch. De ontmoeting tussen de producenten leverde geanimeerde tafelgesprekken op. Paddenstoelen, frambozen, slakken, snijbiet: chef-kok Luc van Iersel verwerkt al deze ingrediënten in overheerlijke gerechten. Zoals..."

Lees verder in het artikel

15-05-2018

Nieuwsbrief nummer 14

Lees hierin alles over het Poldermenu 2018 en de ProefLOKAAL Straatlunch.

Wilt u de nieuwsbrief ook ontvangen? Via de link rechtsboven kunt u zich aanmelden.

Klik hier voor nieuwsbrief nummer 14

14-05-2018

Mooie recensie van Euro-Toques Nederland

Vereerd voelen wij ons, met deze fijne vermelding!

Lees hier de recensie

11-05-2018

Een voorbeeldkok, geschreven door Will Jansen van het Bouillon Magazine

"Hij zal misschien niet gauw de voorpagina's halen, de aimabele patron cuisinier van 'La Provence' in Zaltbommel, maar Luc van Iersel is met zijn Poldermenu wel een voorbeeld van hoe een kok middenin de gemeenschap kan staan. Het Poldermenu, dat tot eind juni voor € 42,50 op de kaart staat, heeft in elke gang een of meerdere producten van producenten uit de directe omgeving van Zaltbommel. De frambozen van Geert de Weert, de paddenstoelen van Paddenstoelenrijk, de paling van Henk Biesters Anguilla, de biogroente van de Sterregaard, de eetbare bloemen van Look en Taste, de mooie lende van slagerij Hooijmans en niet te vergeten de slakken van Lennard ter Halls Slow Escargot (met geduld gekweekt): allemaal producten waar hart en ziel in terug te proeven zijn. Met de lekkere en passende wijnen van Betuwse wijnmaker Diederick Beker (Côte du Linge) en die van Wijnkoperij Luuc van Boort (al 110 jaar oud), en het in Bommelaar Bier van Sil Stranders gebakken gehaktballetje. Ongetwijfeld schiet er nog een producent in deze opsomming bij in, maar de demonstratie van het oprechte vakmanschap van Luc van Iersel maakt veel indruk. Hij laat zien dat je niet per se in top gastronomische sferen hoeft te bivakkeren om een weldadig bestaan op te bouwen."

Hier vindt u het menu

Nieuwsarchief

Via onderstaande link komt u bij nieuws uit eerdere jaren.

Ons nieuwsarchief
Gamerschestraat 81~5301 AR Zaltbommel
T: 0418 51 40 70~info@la-provence.nl

© 2018 Restaurant La Provence Zaltbommel